Financiering verduurzamings-maatregelen
Met isolatie, zonnepanelen en duurzame verwarming maakt u uw huis comfortabeler en verlaagt u de energierekening. Maar u heeft wel geld nodig om uw woning energiezuiniger en duurzamer te maken. Voor sommige maatregelen zijn er subsidies, dat scheelt in kosten. Ook zijn er leningen met gunstige voorwaarden en kunt u vaak extra geld lenen via uw hypotheek. Ontdek alle mogelijkheden.
Hoe kunt u uw huis comfortabeler, energiezuiniger en duurzamer maken? Wat kost het en wat levert het op? Wij vertellen u er alles over op onze website!
Beter nog: maak een afspraak met ons kantoorSubsidies
U kunt van de Rijksoverheid aantrekkelijke subsidies krijgen voor een warmtepomp, isolatie, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Daarmee verlaagt u de kosten flink. MVDD - HYPOTHEKEN | Financieel Zeker samen met DuurzaamXL kunnen u er alles over vertellen.
En als u voor subsidies in aanmerking komt dragen wij zorg voor het aanvargen ervan! Die rompslomp nemen wij u graag uit handen.
Maak nu een afspraak met ons kantoorGeld lenen bij de overheid
Geld lenen voor isolatie of warmtepomp? MVDD - HYPOTHEKEN | Financieel Zeker controleert welke mogelijkheden er zijn als het gaat om alle leningen van gemeentes, provincies en Rijksoverheid. Komt u ervoor in aanmerking? Wij zorgen voor de aanvraag en de papieren rompslomp!
Energiebespaarlening
Voor energiebesparende maatregelen kunt u uw spaargeld gebruiken. Heeft u dat niet, of wilt u het geld bewaren voor onverwachte uitgaven? Met een Energiebespaarlening kunt u tegen gunstige voorwaarden geld lenen voor bijvoorbeeld isolatie of een warmtepomp. Zo profiteert u toch direct van een lagere energierekening.
MVDD - HYPOTHEKEN | Financieel Zeker gaat voor u na of dit in uw situatie een reële optie is.
Een Energiebespaarlening heeft een aantal voordelen:
- Een lage rente
- U betaalt geen afsluitkosten en hoeft niet langs de notaris
- U mag boetevrij vervroegd aflossen
- Er is geen leeftijdsgrens: ook 75-plussers kunnen een lening afsluiten
Extra hypotheek voor energiebesparing
De regels voor de hoogte van een hypotheek zijn streng. Er wordt gekeken naar uw inkomen en naar de waarde van de woning. Maar voor energiebesparing is er een uitzondering: u mag een extra bedrag lenen.
Een extra hypotheek biedt financiële ruimte om uw huis energiezuiniger te maken. Dit kunt u regelen op het moment dat u een huis koopt, maar ook als u al langer in uw huis woont. In dat laatste geval moet u hypotheekovereenkomst wel ruimte bieden voor uitbreiding. MVDD - HYPOTHEKEN | Financieel Zeker controleert dat voor u bij de hypotheekverstrekker.
U mag voor energiebesparende maatregelen tot 106 procent van uw woningwaarde lenen, zonder energiebesparing is dat 100 procent.
Lenen bij een bank
Geld voor verduurzaming kunt u ook lenen bij een bank of andere commerciële aanbieder. Natuurlijk kijken wij hier ook naar en zal deze optie door MVDD - HYPOTHEKEN | Financieel Zeker worden meegenomen in onze voorstellen!
Spaargeld
De spaarrente is nog altijd laag. Spaargeld op de bank levert dus nauwelijks iets op. Het kan dan slim zijn om het verduurzamen van uw huis te betalen met spaargeld. Maar er zitten ook een paar nadelen aan.
De rente voor een lening of hypotheek is meestal hoger dan de rente die u krijgt op spaargeld. Dan lijkt het slim om spaargeld te gebruiken om uw huis te isoleren of een warmtepomp te kopen. Toch kan het soms voordeliger zijn om te lenen. U mag de rente die u betaalt namelijk aftrekken van de belasting. 'Netto' betaalt u daardoor minder rente.
Verder komt het spaargeld dat u gebruikt om uw huis te verbeteren, 'vast' te zitten in uw huis. U kunt dat spaargeld niet meer voor andere dingen gebruiken. Als u verhuist, krijgt u bovendien te maken met de bijleenregeling. Die houdt in dat u de overwaarde van uw oude huis moet gebruiken om uw nieuwe huis te betalen. Als u dat niet doet, loopt u een deel van de hypotheekrente-aftrek mis.
Kortom: wij rekenen goed uit wat voor u het slimst is, spaargeld gebruiken of geld lenen.